Mirador de Gresolet

Saldes

Descripció del projecte

Es tracta d’una balconada construïda a la falda del Pedraforca des d’on es gaudeix d’unes vistes impressionants sobre la vall de Gresolet.

Aquest projecte pretén millorar el mirador existent mitjançant una actuació que resolgui les mancances actuals com l’accessibilitat del paviment i de l’escala i la seguretat de les baranes, i que aporti nous valors
afegits al mirador mitjançant noves experiències que puguin ser del gaudi dels visitants.

Es proposa la creació de dos balcons de geometria circular que volen parcialment sobre el tall muntanyós.

Les noves plataformes estaran construïdes mitjançant un entramat de bigues principals i secundàries encastades dins la llosa original, rematades amb una platina perimetral d’on sorgeix la barana, soldada, formada per muntants d’acer rectangulars.

El paviment és de planxes d’acer cor-ten, que es substitueix per entramat metàl·lic tipus relliga del mateix material a l’extrem de la plataforma, que coincideix amb la zona que queda volada respecte del mirador existent, de manera que la sensació en aquesta zona serà la de caminar sobre el buit.

L’escala original serà substituïda per una nova escala de formigó de dos trams adaptada a les normatives actuals, recolzada sobre el mur de pedra que configura l’escala original, que serà repicat.

Fitxa tècnica

Data del projecteDiciembre 2021

Arquitecte/sPere Santamaria

Càlcul d'estructuresJordi Payola Arquitectura i Enginyeria

PromotorGeneralitat de Catalunya

Superfície356,58 m2