ca es en

Rehabilitation and redistribution of Casa Fàbregas

Manresa

Project description

This is the interior refurbishment and redistribution project for Casa Fàbregas, a protected building located in Plaça Major.

The ground and first floors will be occupied by municipal offices, while in the upper floors there will be created a total of 14 homes for the elderly. Second and third floors are distributed with five dwellings each other, and the fourth floor has four dwellings and an area with common services.

Improvement work will be carried out on the general roof of the building, achieving thermal and acoustic improvements.

The vertical communication of the building is done through two vertical cores; one consists of an already built staircase and an accessible lift that connects all the floors and the other one consists of an elevator that connects the ground floor and fourth floor, where the community spaces are located.

Data sheet

Project dateMay 2021

Architect/sPere Santamaria

PromoterPrivate

Area3.052 m2