Santamaria Arquitectes

ca es en

Rehabilitació de Centre Cívic i nous accessos al Centre Històric

Cardona

Descripció del projecte

L’edifici a rehabilitar és un volum rectangular semi-encastat sota la plaça de la Fira. Està format per dues plantes i té una única façana orientada a sud, que s’obre a la carretera del Miracle. Va ser construït els anys 60, després del desplom del mur de contenció de la plaça de la Fira.

Anteriorment l’edifici estava ocupat pel Casal d’Avis, amb accés per la planta baixa i no disposava d’ascensor. Un volum circular situat a la part posterior de l’edifici, incorporava una escala de cargol que comunicava la Plaça de la Fira amb la cota d’accés a l’edifici.

L’actuació respecta el volum original de l’edifici i s’adequa únicament l’interior i la façana.

Es retira l’escala circular i es crea un nou volum rectangular adossat a la façana de l’edifici que incorpora escala i ascensor accessibles que ressol l’accés adaptat a cada planta.

Fitxa tècnica

Data del projecteSetembre 2010

Data final d'obraJuliol 2011

Arquitecte/sPere Santamaria

Arquitecte tècnicJordi Llatjós

Càlcul d'estructuresJoan Ramon Blasco

Càlcul d'instal·lacionsGarrós Taller d'Enginyeria

PromotorAjuntament de Cardona

Superfície565,46 m2

Pressupost1.238.463 €

ConstructorCIOSA

FotografiaFrancesc Rubí

PremisSeleccionat 7ª Biennal Europea del Paisatge 2012 / Seleccionat 7ª Mostra d'Arquitectura Comarques Centrals 2016