Santamaria Arquitectes

ca es en

Urbanization Camí dels Corrals

Manresa

Project description

The area to urbanize is halfway between the river and the top of the hill. On the north side, the pathway is delimited by the sharp orography of the hill and the caves that have been formed by erosion over the years. On the south side, the medieval wall protects the hill along the course of the river.

The urbanization proposal draws a very natural layout adapted to the orography and tries to maintain part of the existing native vegetation.

Data sheet

Project dateFebruary 2006

Completion dateFebruary 2009

Architect/sPere Santamaria

PromoterManresa City Council

Area2.500 m2

Budget532.992 €

BuilderSeubas Salvans, S.L.

PhotographyFrancesc Rubí

Awards1st prize Torsanlorenzo International Prize 2009 / 1st prize III Landscape Architecture Serbia 2009 / Selected Prize to Intervention on the Spanish Heritage 2009 / Seleccionat 6ª Biennal Europea del Paisatge 2010 / Selected 6th European Landscape Biennial 2010 / Selected 6th Biennial of Architecture of the Central regions 2011