Santamaria Arquitectes

ca es en

Fire Station

Valls

Project description

A compact rectangular volume aligned to the street is created, designed as an isolated object in the middle of the industrial estate where it is located. Half of the volume is occupied by the garages and associated services, with a heliport on the deck, and in the other half the dependencies by firemen are located.

 Competition boards

 

Data sheet

Project dateJanuary 2007

Completion dateSeptember 2011

Architect/sPere Santamaria

Technical architectMBF Serveis d'Arquitectura i Gestió

Structure calculationManuel Arguijo y Associados S.L.

Services calculationJSS arquitectura i enginyeria SLP

PromoterGestió d'Infraestructures S.A. (GISA) / Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya

Area1.240 m2

Budget2.939.065 €

BuilderCJAM

PhotographyFrancesc Rubí

Awards1st prize in restricted competition