Santamaria Arquitectes

ca es en

Masquefa II school

Masquefa

Project description

A building in the form of “L” is aligned to the street, and with the plot where the new institute is located.

The building is closed to the near views on the north and west facades, by creating retrenchment courtyards where the classrooms will be opened, and it opens onto the playground area and the views to the park.

Taking advantage of the strong slope of the ground, the building is developed on the ground floor, where the main access is located along the Xic de l’Anye street, and on the lower floor, where the playground and polideportive courts will be located.

 Competition boards

Data sheet

Project dateDecember 2012

Architect/sPere Santamaria

Structure calculationManuel Arguijo y Associados S.L.

Services calculationJSS arquitectura i enginyeria SLP

PromoterGestió d'Infraestructures S.A. (GISA) / Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya

Area2.550 m2

Budget3.739.017 €

BuilderConstructora de Calaf

Awards1st prize in restricted competition