Santamaria Arquitectes

ca es en

Nursery School in Bufalvent Industrial Park

Manresa

Project description

The building is L-shaped, with all the classrooms facing the playground, with the facade facing south and protected by an eaves that at the same time acts as a porch. The multiple use room also gives the playgroud, achieving a relation of all the community spaces.

The new nursery school is located in an industrial estate, where the noise of heavy vehicles is continuous. The configuration of the L-shaped building solves the noise from the street creating an interior space that is isolated from the outside, and by placing a plant barrier parallel to the fence.

 Competition boards

Data sheet

Project dateNovember 2011

Architect/sPere Santamaria

Competition typeOpen competition (work + project) - 2nd classified

PromoterManresa City Council

Area466 m2

BuilderConstruccions F.Vidal